Bedrijfsboodschap - Bedrijfsboodschap
KaliTaman Foundation Blog

Hersenvliesontsteking/Nekkramp/Meningitis

Spoedeisende hulp gevraagd voor een persoon welke Hersenvliesontsteking/Nekkramp/Meningitis heeft.


Het vaststellen van deze ziekte is gebeurd in het Kasih Ibu Ziekenhuis in Denpasar. Alle symptomen lijken inderdaad op Hersenvliesontsteking maar in welke variant Putu deze heeft moet nog vastgesteld worden.

Volgens de arts heeft hij de slechtste dus maar even afwachten. Deze ziekte is levens bedreigend en kan de dood tot gevolg hebben.

Hoe je deze ziekte kan krijgen is op te zoeken op google en zoals men in Indonesia leeft is het niet raar dat je deze ziekte kunt oplopen.

Hari Nyepi 31 March 2014

Selamat Hari Nyepi 31 maret 2014 /  Happy Silence Day 31 March 2014

The silence begins at 6 am on 31 March 2014 and will go on until the next 24 hours.
Although Nyepi is mostly a Hindu holiday, non-Hindu residents and tourists also observe the day of silence out of resp...ect.
 
During Nyepi
  • Ngurah Rai International Airport will be closed.
  • Outside activities throughout Bali is not allow.
  • Use of electricity is restricted.
  • Check-in and check-out will not be possible on Nyepi Day.
  • Across to Bali are allowed only in emergency rooms and maternity section of hospitals.

Hygiene in Indonesia

Hygiëne In Indonesia
 
In Indonesia hebben 100 van de 250 miljoen inwoners geen toegang tot schone sanitair zoals toiletten en douches (of mandibakken).
Hiermee staat Indonesië tweede op de lijst van de Verenigde Naties (VN) met slechte sanitaire voorzieningen. Alleen India scoort slechter. Nog eens 63 miljoen Indonesiërs hebben niet de beschikking over een schoon en werkend toilet.
 
Tijdens de VN World Toilet Summit in Solo, luidde Unilever brandmanager Johan Mantik de noodklok over de sanitaire voorzieningen in Indonesië.

Donaties familie Verbeek

10 Juli 2013
 
Wederom hebben weweereen donatie ontvangen van de familie Verbeek.
 
5 grote zakken met daarin nieuwe en nagenoeg nieuwe kinderkleding voor jongens en meisjes meeste in de maat van 104, dames en herenkleding, een trainingspak, legerkleding en dames schoenen en heren schoenen in de maat 45, shampoo, babyspeeltjes, babyschoentjes, kinderspelletjes kortom weer teveel om op te noemen.
 
We zijn hier erg blij mee en zijn momenteel aan het sparen om het op een later tijdstip in een container naar Indonesia te verzenden.

Realiteit

...komt er een jongetje van 14 jaar 's avonds om 21.30 uur naar Sugix, huilend omdat zijn ouders het schoolgeld niet kan betalen en hij wil zo graag leren en naar school, tranen met tuiten en het houd maar niet op.

Als het schoolgeld niet morgenochtend betaald kan worden dan mag hij niet meer naar school komen.

Sugix vraagt aan mij of de Foundation misschien kan helpen...okay, dus er wordt geld gehaald 's avonds laat en heb gezegd dat Sugix de volgende ochtend maar naar de school moet gaan om het school en boekgeld te betalen en tevens om een bewijs van betaling.

Indomaret hulp aan kindertehuis Nurul Huda

 
Mira manager van verscheidene Indomaret in Indonesia
Mira managed verscheidene Indomaret in Indonesia en heeft door toedoen van Sugix besloten hulp te bieden aan Kindertehuis Nurul Huda. Hopelijk wil ze meer hulp bieden zodat de kinderen daar altijd voldoende te eten en drinken hebben. Ook doet ze een maandelijkse gift en koopt spullen voor de kinderen en het kindertehuis.
 
Terimah kasih Mira
 
 

Ruimtegebrek

De hele week is er nagenoeg dagelijks contact geweest met zaken die een hoge prioriteit hebben.
 
Het kindertehuis is uit zijn jasje aan het groeien. Er is ruimte gebrek: slaapplaatsen te kort en sanitair tekort.
 
Ook moeten de ruphia's iedere dag omgedraaid worden om iedere dag voldoende eten op tafel te krijgen.
 
De kinderen hebben kleding en schoeisel nodig.
 
We hebben hulp nodig veel hulp, alle financiële hulp is welkom want deze kinderen hebben echt niets. Het kindertehuis is geheel afhankelijk van anderen.

Verder zonder Pak Sito

...het is zo moeilijk te geloven dat iemand die burgemeester is van een dorpje in de buurt van Surabaya bedankt heeft en zijn ambtstermijn van Burgemeesterschap in de wilgen heeft gegooid om te gaan zorgen voor 45 kinderen in een tehuis die het zeer moeilijk hebben. Er is in het kindertehuis nooit voldoende geld om de kinderen eten te geven. Pak Sito vocht als een leeuw voor deze kinderen om ze een beter leven te geven en nu is Pak Sito er niet meer................................................

Selamat Jalan Pak Sito

Vervolg...
 
Vandaag zijn wij in rouw gedompeld door het overlijden van Pak Sito, de burgemeester van een klein dorpje in de buurt van Surabaya.
 
Gisteren avond heeft Sugix bijna een uur aan de telefoon gezeten met Pak Sito, over de problemen van de nog steeds onopgeloste zaak van de ziektekostenverzekering voor Wanto's operatie en dat er niet genoeg geld is om eten te kopen voor de yayasan.
 
Pak Sito en zijn vrouw hebben ook een gedeelte van de ziekenhuisopname van Wanto bekostigd dus was het hem aan alles gelegen het afgesproken gedeelte van het geld terug te krijgen van de onwelwillende verzekeringsmaatschappij.

Selamat Jalan Kepala Desa

Zojuist is de afscheidsceremonie afgelopen van de Kepala Desa die zijn leven gegeven heeft..zijn laatste maanden stonden in teken van 45 kinderen die hij graag wilde verzorgen en helpen een beter leven te geven.....helaas is hem niet meer tijd gegeven zijn missie te voltooien.
 
De spanningen zijn hem hoogstwaarschijnlijk teveel geworden mede omdat hij ook al langer hartproblemen had volgens zijn vrouw.
 
............WE WILL NEVER FORGET YOU............
 
terima kasih banyak