Bedrijfsboodschap - Bedrijfsboodschap
Doelstelling KaliTaman Foundation
KaliTaman Foundation wil met mede uw hulp mensen helpen en ze een beter leven bieden.
 
Wat wil KaliTaman Foundation voor nu en in de toekomst:

Watervoorziening realiseren is één van onze belangrijkste prioriteiten.

Woonunits bouwen met toilet en wasruimte of zoals ze het op Bali noemen Rumah Kos maar dan voor ouderen die niemand hebben die ze kunnen of willen verzorgen. Met een aparte ruimte om eten te koken en eten te serveren en waar de ouderen kunnen zitten om wat te kletsen en een spelletje te spelen. Een bijbehorend interieur staat ook op de lijst met bedden, matrassen, kledingkast, toiletten, tafels, stoelen en een ingerichte keuken voorzien van alle gemakken. Uiteraard moet dit alles begeleid en beheerd en onderhouden worden wat dan ook weer voor werkgelegenheid zorgt.
Bovenstaande staat voor 2014 ook op de agenda van de Gouverneur van Bali. Made Mangku Pastika. Hij vindt ook dat er teveel ouderen rondzwerven zonder vast verblijf plaats.

Een familiehuis bouwen voor kinderen en hun toekomstige verzorgers.
 
In een dorpje genaamd Rangdu in het noorden van Bali, loopt een waterleiding maar nog niet iedereen is aangesloten op de waterleiding. Wij willen graag helpen dit te realiseren.
 
Op veel plekken op Bali is geen water. Boren naar water plus aanleg kost rond de € 6000,00. Wanneer er sprake is van harde gesteente zal er met een diamantboor geboord moet worden wat hogere kosten met zich meebrengt. Er zijn gelukkig ook plekken waar de grond niet uit gesteente bestaat zodat de kosten aanmerkelijk lager zullen zijn.
In vele dorpen is geen watervoorziening dus er kan genoeg gedaan worden aangaande het boren naar water.
 
Badhuizen van goede kwaliteit bouwen in de buurt van de bron, waar mensen kleding kunnen wassen en kunnen baden met, wanneer ze willen warm water tegen een zeer geringe vergoeding. 
De meeste mensen op Bali hebben zich nog nooit met warm water gedoucht, dus u moet zich voorstellen hoe heerlijk dit kan zijn eindelijk je haren te kunnen wassen met warm water. De badhuizen moeten ook beheerd en schoongemaakt worden wat dan ook zorgt voor werkgelegenheid. 
 
Inventariseren en hulp bieden aan ouderen in de armste gebieden van Bali die het erg slecht hebben. Dit schijnen er “veel” te zijn. Ze hebben vaak geen dak of een dak van afval wat ze op straat vinden of een dak van riet boven hun hoofd die er mede voor zorgt dat ze een verhoogde kans op astma krijgen. Ook liggen ze dan op de koude zand grond, omdat ze geen geld hebben voor een normale vloer en bed.
 
Ruimtes bouwen voor buitenschoolse opvang in dorpen die nog geen opvang hebben mede om zo bij te dragen dat kinderen niet misbruikt worden en uit de prostitutie blijven. Kinderen gaan namelijk zoeken naar liefde en aandacht welke ze niet van hun ouders krijgen omdat die druk aan het werk zijn voor hun familie of gezin om te kunnen voorzien in hun dagelijkse behoefte: rijst, drinken en kleding.
Er moet ook personeel gezocht en opgeleid worden voor de buitenschoolse opvang en deze mensen hebben ook een salaris nodig. Het interieur van de buitenschoolse opvang zal ook aangeschaft moeten worden.
 
Meer werkgelegenheid creëren, mede in de vorm van Producten te maken voor KaliTaman Embrace Life, welke dan verscheept kunnen worden naar andere landen om daar verkocht te kunnen worden.
 
Projecten starten zodat mensen zelfvoorzienend kunnen worden. Hieraan moet je denken aan landbouw en veeteelt.
 
Uitdelen van kleding en medicijnen aan mensen die het nodig hebben.
Het uitdelen van paracetamol gebeurd bijna dagelijks en de mensen weten ons al te vinden en hebben er baat bij. We hebben ook al verscheidene mensen een pufje voor astma kunnen gegeven en deze voelen zich weer als herboren door te genieten van de lucht die ze eerder tekort kwamen.
 
De kinderen op scholen en op de buitenschoolse opvang computer lessen geven. Hier zijn geschoolde mensen voor nodig die de lessen kunnen geven en de aanschaf van computers met toebehoren.
 
Bijdrage en begeleiding, indien nodig, geven aan mensen die zijn overleden om hun een eervolle crematie te bezorgen. Hier is in de meeste gevallen geen of niet genoeg geld voor.
 
Gaandeweg zullen er weer genoeg mensen komen die om hulp vragen. Hebben we geld dan kunnen we geven en helpen. Hebben we niets dan kunnen we ook niet helpen en niets geven.